Signe er Danmarks dygtigste social- og sundhedsassistentelev

Efter tre intensive dage til DM i Skills løb Signe Gundlach Nielsen fra Social- og Sundhedsskolen Midt- og Vestjylland med førstepladsen i konkurrencen om at blive kåret som Danmarks dygtigste social- og sundhedsassistentelev

Signe Gundlach Nielsen er Danmarks dygtigste til pleje og omsorg – det beviser titlen som vinder af DM i SOSU Skills 2023!

Foran elever fra SOSU Nord, SOSU Syd, ZBC og SOSU H blev Signe Gundlach Nielsen kåret som den dygtigste til sit fag efter tre konkurrencedage og ni nervepirrende opgaver inden for blandt andet sygepleje og rehabilitering.

- Det har været en helt enormt fed oplevelse at være med til DM igen, fortæller Signe Gundlach, som udover den flotte DM-førsteplads i år kan bryste sig af en flot andenplads i samme konkurrence i 2022.

- Det er så vanvittigt, at jeg har vundet! Jeg er glad og føler, at jeg har lært en masse, og jeg glæder mig enormt meget til at skulle i gang med at træne til EM i Skills.

Som noget nyt stiller Social- og sundhedsfaget op til EM i Skills i 2023, hvilket betyder, at Signe Gundlach Nielsen får endnu en tur i Skills-manegen, når hun skal repræsentere Danmark ved EM i Skills i Gdansk i efteråret.

En flot 3. plads til Rebecca
Udover den fornemme førsteplads til Signe Gundlach Nielsen endte Rebecca Jasmin Berthel fra Social- og Sundhedsskolen Midt- og Vestjylland på en flot tredjeplads, så hele SOSU MV summer af Skills-feber og glæder sig til at fejre de to elever på mandag:

- På SOSU MV er vi simpelthen så stolte over at være med til at uddanne så dygtige social- og sundhedsassistentelever som Signe og Rebecca! Jeg har fulgt dem begge tæt siden regionsmesterskabet og så også flere af konkurrencerne til DM, og det er så velfortjent med de flotte placeringer, selvom konkurrencen var tæt. Alle eleverne var professionelle og virkelig fagligt dygtige, siger Inge Dolmer, direktør på Social- og Sundhedsskolen Midt- og Vestjylland.

Alligevel trak Signe fra i den samlede vurdering og håbet er, at endnu en lokal Skills-succes kan være med til at inspirere andre til at tage en uddannelse som enten social- og sundhedshjælper eller -assistent. 

- Vi har virkelig brug for rollemodeller og succeser som Signe og Rebecca – og de andre modige Skills-deltagere – til at vise, hvor mange fede oplevelser og karrieremuligheder der er i SOSU-faget. Og vi kunne ikke ønske os en bedre repræsentation end Signe og Rebecca. De har virkelig vist alle de bedste sider af deres fag og dem selv, slutter Inge Dolmer.

Signe Gundlach Nielsen er ansat som social- og sundhedsassistentelev i Ringkøbing-Skjern Kommune, mens Rebecca Jasmin Berthel er ansat i Herning Kommune.

Top tre ved DM i SOSU Skills 2023:

  1. Signe Gundlach Nielsen, Social- og Sundhedsskolen Midt- og Vestjylland
  2. Kaja Lorenzen, SOSU Syd
  3. Rebecca Jasmin Berthel, Social- og Sundhedsskolen Midt- og Vestjylland