Pædagogisk assistent på 42 uger!
Er du fyldt 25 år og har mindst to års relevant erhvervserfaring* fra pædagogisk praksis, har du mulighed for at tage en afkortet pædagogisk assistentuddannelse.
Uddannelsen er for dig, der elsker at arbejde indenfor det pædagogiske område, har erhvervserfaringen men også gerne vil have det teoretiske fundament i orden.
Du kan tage uddannelsen til pædagogisk assistent, som et afkortet og sammenhængende teoretisk forløb på 42 uger.
På de 42 uger får du papir på dine kompetencer, og du får den nyeste viden og teori inden for faget, så du kan blive en endnu dygtigere fagperson ude i praksis.
Uddannelsesstart: September 2024 i Holstebro og januar 2025 i Herning
Du skal derudover kunne dokumentere bevis for førstehjælp (12 timer) og brandbekæmpelse (3 timer). Alternativt kan du tage førstehjælp og brandbekæmpelse under uddannelsen.
* Relevant erfaring betyder i dette tilfælde, at du skal have erfaring fra ansættelse i det pædagogiske praksisfelt, f.eks. som dagplejer, pædagogmedhjælper, fritids- og klubmedarbejder, legepladsmedarbejder eller omsorgs- og pædagogmedhjælper.
Hvis du er interesseret i at tage den pædagogiske assistentuddannelse som EUV1, skal du til en start have lavet en realkompetencevurdering (RKV).
Med en RKV kortlægger skolens vejleder dine personlige og faglige kvalifikationer og med disse bestemmes længden af din uddannelse. RKV'en erstatter en egentlig ansøgning.
Sådan bestiller du tid til en realkompetencevurdering (RKV)
Du tilmelder dig en RKV-dag på Social- og Sundhedsskolen Midt- og Vestjylland. Vi udbyder et udvalg af RKV-dage, enten i Herning eller Holstebro, hvor du skal møde op på skolen på det aftalte tidspunkt.
Du kan læse meget mere om realkompetencevurdering via linket her
Tilmeld dig til en RKV-dag via linket her
Har du brug for hjælp?
Hvis du har brug for hjælp til at bestille din RKV eller har spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte en uddannelsesvejleder. Du kan også aftale tid til et personligt møde, hvis du gerne vil høre mere.
Se kontaktoplysninger til skolens uddannelsesvejledning via dette link
Som EUV1-elev på pædagogisk assistentuddannelse har du følgende fag:
Grundfag:
- Dansk C
- Samfundsfag C
Valgfag:
- Engelsk E/D
- Tysk E
- Innovation 2
Uddannelsesspecifikke fag:
- Pædagogik
- Natur og udeliv
- Digital kultur
- Bevægelse og idræt
- Sundhed i den pædagogiske praksis
- Kulturelle udtryksformer og aktiviteter
- Psykologi i den pædagogiske praksis
- Kommunikation i den pædagogiske praksis
- Arbejdsmiljø og ergonomi
EUV1-elever har relevant erhvervserfaring, inden de starter på uddannelsen. Du skal derfor ikke i oplæring, mens du tager din pædagogisk assistentuddannelse.
Er du fastansat?
- Tal med din arbejdsgiver om at få lavet en uddannelsesaftale, som sikrer dig voksenelevløn under hele din EUV.
- Alternativt kan du tage uddannelsen på orlov, uden løn fra din arbejdsplads.
Er du ledig?
- Kan du kontakte dit jobcenter for at høre, om du er berettiget til at få EUV skrevet ind i din jobplan. Hvis du får uddannelsen bevilliget, modtager du dagpenge under forløbet.
- Alternativt kan du søge om SU. Læs mere om SU via linket her
Al information sendes til e-Boks
Når du har søgt ind, er det vigtigt, at du holder øje med din e-Boks.
Det er hertil, skolen sender praktiske informationer vedrørende optagelse og uddannelsesstart. Derudover er det også i e-Boks, at du som kommende elev modtager det UNI-Login, som skal bruge for at logge på skolens it-system, når du starter på din uddannelse.
Uddannelsesstart
Cirka en måned inden uddannelsesstart, modtager du et velkomstbrev fra skolen, hvor du får informationer omkring din første skoledag.
Din første tid på skolen består som udgangspunkt af fælles velkomst, rundvisning med præsentation af skolen, biblioteket og de fælles faciliteter samt en introduktion til skolens it-system. Du rystes sammen med de andre elever i din klasse, og du møder din kontaktlærer.
Brug for hjælp til at læse/regne/stave
Hvis du oplever at have udfordringer ift. dine læse-, regne- eller stavefærdigheder, kan du kontakte skolens uddannelsesvejledning og få hjælp til at afklare, om du kan få tildelt hjælpemidler til brug i undervisningen. Det er en fordel for dig at få dette afklaret, inden du starter din uddannelse, så du kan få den bedst mulige start.
Find kontaktoplysninger til skolens uddannelsesvejledning via dette link